Revista Kerengo

Vacanta de 4 zile in Banat cu mașină

14Feb

Vacanta de 4 zile in Banat cu mașină

Dorim să vă prezentăm un alt traseu special, pe parcursul căruia puteți vizita multe locuri frumoase dintre Perlele din Banat în cadrul unei excursii de 4 zile, cum ar fi următoarele:

  • Portile de Fier de pe Dunăre,
  • Stațiunea preferată a împăratului Franz Joseph, Băile Herculane,
  • Cetatea Deva si Castelul Vajdahunyad.
 
De asemenea, puteți degusta specialități gastronomice și vinuri celebre. În timpul călătoriei, veți avea o experiență specială când vedeți Dunărea reglementată de István Széchényi. Mai multe atracții fascinante:
 
  • Statuia uriașă a lui Decebal săpată în stâncă (unic),
  • Uimitoarea peșteră Ponicova,
  • Golful Dubova de pe Dunăre și multe alte frumuseți.
 
Vacanță în Banat: traseu de 4 zile cu programe interesante
 
1. Timișoara, Porțile de Fier pe Dunăre:
Ce merită vizitat în Timișoara: Piața Losonczy (sau Piața Dóm), Piața Prințului Jenő, Lloyd Row (cunoscută acum ca Piața Victoriei, Erzsébetváros (Timișoara), Sinagoga din Fabric (Timișoara). Pe lângă atracțiile menționate mai sus, Timișoara are și 8 biserici romano catolice, două biserici ortodoxe române vechi și câteva noi, trei sinagogi (dintre care doar una funcționează), două greco-catolice, o biserică evanghelică.
 
Una dintre principalele atracții ale drumului de la sud de Timișoara este traversarea Porților de Fier. Aceste croaziere sunt oferite de multe agenții de turism importante. Ei recomandă adesea călătorii cu autobuzul în zonă, combinate cu croaziere.
 
 
Temesvár belváros
Duna Vaskapu
 
2. Băile Herculane și Valea Cernei:
A Cserna folyó völgyében található a Kárpátok legszebb vízesése, a Szeles vízesés, víztározókat és a Púp-szurdokot is.
In valea raului Cserna se afla cea mai frumoasa cascada din Carpati, Cascadele Vânturătoarea și Fecioara Maria, lacuri de acumulare si Cheile Țăsnei.
 
Băile Herculane este situat în valea sălbatică și romantică a râului Cserna, una dintre caracteristicile speciale ale locației sale este că este înconjurată de munți uriași. Cu toate acestea, cea mai semnificativă dintre numeroasele plante este pinul mamut vechi de o sută de ani din mijlocul parcului balnear. Vechii romani au făcut din aceasta un centru balnear înfloritor și l-au numit „Ad aquis Herculi sacerdos” (la apele sacre ale lui Hercule) sau „Thermae Hercului ad Mehadiam” (apele termale mehadiene ale lui Hercule).
Apele termale din Băile Herculane sunt potrivite pentru vindecarea diferitelor boli, precum: reumatism, boli tip ginecologice, tulburări digestive, sistemul nervos periferic, boli respiratorii și locomotorii.
 
 
Cserna-völgy, Herkulesfürdő
Cserna-völgy, Herkulesfürdő
 
3. Podul lui Traian,  Drobeta-Turnu Severin
 
Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stâncoși. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.
 
Drobeta-Turnu Severin a fost primul oraș construit din piatră, ruinele zidurilor sale de protecție pot fi văzute și astăzi, acoperind o suprafață de 2 hectare. Se pot vedea cele patru porți, locația apartamentelor, armele, străzile principale, clădirea principală în care a stat Regele Traian. Castelul Drobeta și un complex arheologic se găsesc în Parcul Trandafirilor, Parcul Dragalina. Atracțiile orașului includ și Turnul de Apă, Podul lui Traian, Statuia Eroilor și Muzeul de Artă.
 
 
Galamboc-vara-szerbia
trikule_var_romjai
 
4. Cetatea Deva, Castelul Vajdahunyad
Castelul Deva este o fostă cetate de pe coasta Oarda, pe un munte care se ridică deasupra orașului Deva, pe o stâncă de 250 de metri înălțime, ceea ce îl face o priveliște remarcabilă. Semnificația sa militară a fost reală abia în secolul al XVII-lea, când după concesionarea lui Lippa, doar castelul Deva a putut rezista unei posibile invazii turcești (ceea ce în cele din urmă nu s-a întâmplat) în valea Mureș. Dintre numeroșii proprietari ai castelului, cei mai semnificativi sunt János Hunyadi, János Szapolyai, István Bocskai și Gábor Bethlen.
 
Castelul Vajdahunyad este gloria lui Hunyadi, „regele castelelor”, un impresionant castel gotic. Cel mai impresionant și spectaculos castel medieval din Transilvania, care a rămas complet intact, este cea mai cunoscută atracție turistică din regiune.
 
 
Déva vára
Vajdahunyad vára
 
În timpul excursiei dvs., pe lângă numeroasele atracții și oportunități de program, vă sunt disponibile și locuri de cazare confortabile și accesibile.

Ofertele cele mai bune de cazare selectate pentru Dvs. găsiți pe linkurile de mai jos::
 
Vă dorim o călătorie plăcută și excursie plină de experiențe!