CAMERA DE LA

0 RON
/ noapte

* max. 1 persoană

Suficiente spații de cazare disponibile
Nu există suficiente spații de cazare disponibile
Te rog asteapta...

Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea Cârțișoara, date de bază

Cârțișoara, Kercisóra
cartisoara-pensiunea-cartisoara-balea-cartisoara@kerengo.ro
(004) - 0736651069


SERVICIILE NOASTRE


CARACTERISTICĂ A CAZĂRII

CAMERE
Numărul total de camere: 0 | Numărul de persoane: 0
Cea mai devreme check-in: | Cel mai recent check-out:


Metode de plată acceptate

Monedele acceptate
EUR
RON

LIMBI VORBITE
Română
Engleză


Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea, descriere detaliată

Descriere / Cârțișoara - Pensiune***

Localitatea Cârțișoara se situeaza la 47 km de municipiul Sibiu, pe traseul şoselei care traversează Munţii Făgăraş numit „Transfăgărăşanul”, de o parte şi de alta a pârâului Cârţişoara.
La Cârțișoara sunteți în inima țării, chiar lângă Transfăgărășan, “cea mai frumoasă șosea din lume” după cum au numit-o realizatorii emisiunii Top Gear.
De la Cârțișoara puteți porni în drumeții montane pe jos, sau vă puteți plimba pe ulițele pietruite cu o trăsură din alte veacuri.
Sunt și locuri minunate pentru pescari, dar și patrimoniu cultural care așteaptă să fie descoperit.
Din momentul în care se așterne prima zăpadă, puteti veni cu schiurile sau snowboardul să încercați pârtiile. Nu uitați acasă săniuța, Cârțișoara e plină de derdelușuri ca-n poveștile copilăriei.
Transfăgărășanul e vedeta zonei, legand Țara Românească de Transilvania din 1974.
Serpentinele lui vestite urcă până la 2000 metri, altitudine la care adesea coboară norii. Natura e uimitor de frumoasa, dar minunată este și măiestria omului: drumul are mai multe tunele și viaducte decât orice alt drum al României.
Punctul final al călătoriei este Bâlea Lac. Să nu vă mirați deloc dacă pe șosea, în zilele cu scurte ploi de vară, veți vedea în zare, peste stânci si curcubeul.

Pensiunea*** - Cârțișoara situata pe soseaua Transfagarasan, la 10 km de Cascada Balea, 29 km de Balea Lac va asteapta la poalele muntilor Fagarasi intr-o zona impadurita langa paraul de munte cu apa rece si cristalina.
Dispune de 16 camere moderene (fiecare cu baie proprie, Wifi si televizor) cu locuri in total pentru 24 de persoane.
Pune la dispozitia oaspetilor salonul (cu o suprafata de aproximativ 40 mp ) cu bucataria complet utilata, gratarul si terasa acoperita pe malul raului Balea in zona impadurita, precum si spatiul de parcare pentru masinile turistilor cazati.
În apropierea unitatii există mai multe restaurante, cel mai aproape (la doar 150 m) fiind un restaurant cu meniu “à la carte” agreat de oaspetii pensiunii.


Locuri: 16 camere, in total 24 persoane / *Fiecare camera are baia proprie

Salon cu capacitate de 24 locuri la mese
Bucatarie dotata si camara
Doua terase acoperite dotate cu gratar si aragaz
 
- 8 camere cu paturi matrimoniale, baie proprie, TV
- 1 camera tripla cu un pat matriminial si un pat simplu, baie proprie, TV
- 2 apartamente cu cate doua camere, baie proprie, TV, din care:
 • Apartament mic: 1 pat matrimonial si 1 canapea de 110 cm latime (3 adulti sau 2 adulti si 2 copii)
 • Apartament mare: 2 paturi matrimoniale cu latime de 176 cm (locuri pentru 4 persoane)

Facilitati:
 • curte spatioasa, 
 • loc de parcare, 
 • loc de joaca pentru copii amenajat, 
 • gratar, 
 • bar de zi, 
 • acces la bucatarie, 
 • living cu semineu. 
De asemenea, putem pune la dispozitie un microbuz pentru transport sau turism zonal.
Se pot inchiria atv-uri pentru agrement. 

Toate camerele sunt dotate cu:
 • televizor color;
 • frigider;
 • baie;
 • incalzire proprie

Atracții și obiective turistice în apropiere

Lacul Balea 10 km - e cocoțat la peste 2.000 de metri în munte și la el se poate ajunge de la cabana Bâlea Cascada, în sezonul rece, cu telecabina. E cel mai popular lac al Făgărașului, mai ales că aici găsiți iarna și un hotel de gheață.
Pentru cei mai aventuroși, mai sus în munte se află un alt lac glaciar: Capra. Are o adâncime de 11 metri, e de un albastru de neuitat și e înconjurat de vârfuri ascuțite. Și Lacul Podagru atrage curioși, mai ales că e știut că în apele lui înoată păstrăvi. E-un ochi mic de apă într-o vale, creat prin topirea unui ghețar și acum alimentat de izvoare de munte.

Cascada Bâlea 29 km - cade pe stâncă 60 de metri. Sus, e doar un firicel de apă, care se înmulțește pe măsură ce se prelinge pe rocă. O puteți admira și din telecabină, mergând spre lac, și de la poalele ei.

Mănăstirea Cârța 9 km - e o călătorie în timp, până în 1202. O ruină romantică, cu ziduri ondulate și-un turn impresionant sunt mărturie că aici a fost o abație cisterciană. Lângă mărturiile din Evul Mediu este și o capelă mai recentă, unde comunitatea evanghelică din zonă încă mai ține slujbe.

Muzeul Sătesc „Badea Cârţan”  e chiar în sat la noi, în Cârțișoara. De aici a plecat spre lumea largă cel mai original și îndrăzneț călător român: țăranul Gheorghe Cârțan. A ajuns, îmbrăcat în costumul lui popular, până la Roma, la Columna lui Traian. A văzut Spania, Franța, Belgia, Elveția, Germania și s-a aventurat până la Ierusalim. A cărat sute de mii de cărți românești din Țările Române în Transilvania austro-ungară, în folosul elevilor și dascălilor de aici. În muzeul închinat lui îl veți vedea în poze, cu sumanul pe umeri și cu desaga în spinare, gata să descopere cât de frumoasă e lumea în care trăim.

Mănăstirea Brâncoveanu 40 km - de la Sâmbăta de Sus este acel loc în care se aude liniștea. E înconjurată de păduri de brad și asupra ei veghează duhul marelui duhovnic Teofil Părăian. “Mănăstirea e tinda raiului”, zicea poetic părintele despre locul în care și-a petrecut o mare parte din viață.

Palatul Brukental din Avrig 20 km - e o poveste cu aer vienez. Vara vă puteți bucura de peisajul îngrijit al grădinilor amenajate întocmai ca acelea ale palatelor austriece. Un firicel de apă trece printre copacii seculari, iarba îmbracă mici denivelări care separă zone de vegetație diferite. Călătorii se pot opri în Oranjeria domeniului, acum renovată, pentru o masă cu stil sau, măcar, un pahar de limonadă.

Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea, camere

Cazarea poate fi rezervată pentru minim 1 persoane

Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea, pachet de vacanță

Momentan nu avem pachet de vacanță

Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea, opinia clienților

Nu s-au dat încă comentarii.

Cartisoara - Pensiunea Cartisoara Balea, harta

Odorheiu Secuiesc - Bungalouri Horizont

Odorheiu Secuiesc - Bungalouri Horizont

Casă de oaspeți
 • Odorheiu Secuiesc
 • 0 km
DETALII
Reghin - Casa Dio

Reghin - Casa Dio

Pensiune
 • Reghin
 • 0 km
DETALII
Miercurea Nirajului - Pensiune Elly

Miercurea Nirajului - Pensiune Elly

Casă de oaspeți
 • Miercurea Nirajului
 • 0 km
DETALII